ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

2ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου – Αλέκος Φασιανός

2ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου
Tη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η επίσημη εκδήλωση για τη μετονομασία του  2ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου σε ” 2ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου – Αλέκος Φασιανός”, παρουσία της συζύγου και της κόρης του μεγάλου καλλιτέχνη, του Δημάρχου κ. Αποστολόπουλου, και πλήθος μαθητών και γονέων.

Έγινε μια πολύ όμορφη συνοπτική μα και συγκινητική παρουσίαση της ζωής και του έργου του Αλέκου Φασιανού με θεατρικά δρώμενα, χορογραφίες και εικαστικές παρεμβάσεις. Οι Εκπαιδευτικοί της Στ΄ τάξης, κ. Δρακοπούλου και κ. Παλαιολόγου, ετοίμασαν τα κείμενα και τα θεατρικά δρώμενα για τους μαθητές/τριες, αφού πρώτα παρακολούθησαν ένα πλήθος από συνεντεύξεις, βίντεο και κείμενα. Σε αυτό βοήθησε πολύ και η εκπαιδευτικός των Γαλλικών, κ. Μπεγάκη.

Η Εκπαιδευτικός της Θεατρικής Αγωγής, κ Παπαϊωάννου έδωσε τις σκηνοθετικές της συμβουλές, στη συνέχεια η Εκπαιδευτικός της Πληροφορικής κ. Κεφαλά ετοίμασε μια καταπληκτική παρουσίαση, η οποία “έντυσε” την αφήγηση και τους διαλόγους ενώ η κ. Γκογκάκη, η Εκπαιδευτικός των Εικαστικών, έφτιαξε μια σύνθεση από εικαστικές δημιουργίες των μαθητών που ομόρφυνε έναν τοίχο του σχολείου !

Όσο για την Εκπαιδευτικό της Φυσικής Αγωγής, επιμελήθηκε δύο καταπληκτικές χορογραφίες. Η πρώτη έγινε με rollers υποδηλώνοντας την κίνηση, για την οποία χαρακτηρίζεται καλλιτεχνικά ο ζωγράφος.

Όσο για το τέλος, 30 “περιστέρια” συνόδευσαν τους καλεσμένους προς την πινακίδα του σχολείου, η οποία ήταν καλυμμένη μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Η κ. Μαρίζα Φασιανού κι ο Δήμαρχος κ. Αποστολόπουλος, βοήθησαν στα αποκαλυπτήρια της πινακίδας μας! Ο παλιός μας μαθητής Νικόλας Δέδες, καθηγητής μουσικής πλέον, συνόδευσε μουσικά τη γιορτή μας.

Check Also

Holargos BC: 5ο “AFTER CHRISTMAS BASKETBALL CAMP

Ο Holargos BC ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 5ου “AFTER CHRISTMAS BASKETBALL CAMP – IMPROVE YOURSELF” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *