ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Το αστέρι των Χριστουγέννων – Κατασκευή

Το αστέρι των Χριστουγέννων
Το αστέρι των Χριστουγέννων είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό στολίδι. Είναι ένα σύμβολο! Γνωρίζετε την ιστορία του; Θα σας την πούμε, αλλά πάνω από όλα θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε  πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα αστέρια για να στολίστε  το δέντρο, το σπίτι ή γιατί όχι, να εκπλήξετε τους καλεσμένους σας την παραμονή των Χριστουγέννων.

Το χριστουγεννιάτικο αστέρι συμβολίζει το αστέρι της Βηθλεέμ που οδήγησε τους Τρεις Μάγους προς τον νεογέννητο Ιησού για να του δώσουν τα δώρα τους: λιβάνι, χρυσό και σμύρνα.

Χριστουγεννιάτικο αστέρι από ρολά χαρτιού υγείας.

Πολύ απλό!! Ένα αστέρι φτιαγμένο από ρολά χαρτιού υγείας.

Για να το κάνουμε πρέπει να κόψουμε το ρολό χαρτιού σε ρολά περίπου 1 εκ. Στη συνέχεια πιέζουμε τις άκρες κάθε ρολού για να πάρει  σχήμα φύλλου. Κολλάμε 5 από αυτά τα φύλλα με λίγες σταγόνες κόλλα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Όταν στεγνώσουν τα βάφουμε λευκά (με τέμπερα ή ακρυλικό) και πριν στεγνώσει το χρώμα πασπαλίζουμε με γκλίτερ.

Χριστουγεννιάτικα αστέρια με μανταλάκια!!

Μια άλλη απλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε ξύλινα μανταλάκια. Όπως βλέπουμε στις εικόνες, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τα αποσυναρμολογήσουμε και να κολλήσουμε τα δύο κομμάτια που βλέπουν στις επίπεδες πλευρές. Θα χρειαστούμε 8 μανταλάκια. Σε ένα από τα ζευγάρια, θα κολλήσουμε μια κλωστή ανάμεσα στα δύο κομμάτια που θα χρησιμοποιήσουμε για να κρεμάσουμε. Όταν έχουμε έτοιμα τα 8 κομμάτια, τα ενώνουμε πρώτα σχηματίζοντας σταυρό, και μετά κολλάμε τα υπόλοιπα κομμάτια στα κενά ανάμεσα σε κάθε μπράτσο του σταυρού. Ζωγραφίζουμε και διακοσμούμε κατά βούληση, και… θαυμάστε τα!!!!

Χριστουγεννιάτικα αστέρια με ξυλάκια παγωτού!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ήδη χρωματιστά ξυλάκια, ή να τα βάψετε μόνοι σας με τέμπερα αραιωμένη σε νερό.

Δημιουργήστε δύο τρίγωνα κολλώντας  με κόλα τρία μπαστούνια μεταξύ τους και στη συνέχεια κολλώντας το ένα πάνω στο άλλο, όπως φαίνεται στο αστέρι παραπάνω.

Για τη διακόσμηση μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε στρας και γυάλινες  πέτρες. Για να τα κρεμάσετε κολλήστε  κορδέλα από πίσω

Check Also

Inspire. Και άλλη μία δράση πραγματοποιήθηκε!!!

Και ήταν από αυτές που μας γέμισαν από μηνύματα, νοήματα και εικόνες. Εικόνες από μια …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *