ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Το paidiapaphol.gr εγκαινιάζει συνεργασία με το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Νέοι Δημοσιογράφοι για το περιβάλλον»

paidiapaphol και Νέοι δημοσιογράφοι για το περιβάλλον
paidiapaphol και Νέοι δημοσιογράφοι για το περιβάλλον
Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Νέοι Δημοσιογράφοι για το περιβάλλον*» εγκαινιάζει και ξεκινά τη συνεργασία του με τις ενημερωτικές ιστοσελίδες της Έκφρασης Πολιτισμού www.paidiapaphol.gr και www.kosmonea.gr .

H Έκφραση Πολιτισμού ιδρύθηκε το 2007 από την κ. Χρύσα Παρίση και μεταξύ άλλων εκδίδει την εφημερίδα Ο Κόσμος Γύρω μας που κυκλοφορεί από τον Μάρτιο του 2007  στην περιοχή του Δήμου Παπάγου – Χολαργού  αλλά και ευρύτερα.

Στόχος της να συμβάλει στην ενημέρωση, την επικοινωνία και τη διατύπωση απόψεων και προβληματισμών πάνω στα θέματα που αφορούν στην κοινωνία, το περιβάλλον τον πολιτισμό, και όλα όσα συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με αυτά

Η ιστοσελίδα wwww.kosmonea.gr ξεκίνησε ως ιστότοπος του εντύπου, αλλά πλέον περιλαμβάνει ειδήσεις αφορούν την πολιτική, την τοπική αυτοδιοίκηση, το περιβάλλον, ρεπορτάζ για την τοπική αγορά, έρευνες, και άλλα.

Πρόσφατα στην Έκφραση Πολιτισμού προστέθηκε και η ιστοσελίδα www.paidiapaphol.gr,  φιλική και σύγχρονη που φιλοδοξεί να αναδείξει θέματα που αφορούν τα παιδιά, τους γονείς και τα σχολεία της πόλης μας.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα μπορούν να βλέπουν τα άρθρα, βίντεο και φωτογραφίες που δημιουργούν δημοσιευμένα στις προαναφερόμενες ιστοσελίδες, εφόσον πληρούν τα κριτήρια δημοσίευσης, μετά από επικοινωνία και συνεννόηση με τις Υπεύθυνες Συντονισμού Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο education@eepf.gr .

*Οι «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον» είναι διεθνές πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που λειτουργεί με τη μορφή δικτύου, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με την απόφαση με αρ. πρωτ. Φ7/ΕΠ /162189/176924/Δ7 /29-12-2020, με Εθνικό Χειριστή την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Διεθνή Συντονιστή το Foundation for Environmental Education και με Συντονιστικό Φορέα τη Διεύθυνση Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Πρόκειται για ένα διεθνές δίκτυο εκπαιδευτικών και μαθητών, το οποίο δραστηριοποιείται σε 34 χώρες. Τα μέλη του δικτύου εκπονούν δημοσιογραφικές έρευνες περιβαλλοντικού περιεχομένου. Παράγουν άρθρα και φωτογραφίες, τα οποία απευθύνονται κυρίως στις τοπικές κοινωνίες. Συγχρόνως παράγουν περιβαλλοντικά άρθρα με διεθνές περιεχόμενο ως αποτέλεσμα της διεθνούς συνεργασίας τους.

Στο δίκτυο μπορούν να εγγραφούν σχολεία με μαθητές ηλικίας 11-18, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του Δημοτικού και απ’ όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και Λυκείου.

 Σκοπός του δικτύου είναι η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση των μαθητών/τριών ώστε να δράσουν υπεύθυνα για τη βελτίωση, διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιείται ετησίως Εθνικός και Διεθνής Διαγωνισμός άρθρου, βίντεο και φωτογραφίας καθώς και σεμινάρια υποστήριξης των εκπαιδευτικών που υλοποιούν το πρόγραμμα.

 

Check Also

Holargos BC: 5ο “AFTER CHRISTMAS BASKETBALL CAMP

Ο Holargos BC ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 5ου “AFTER CHRISTMAS BASKETBALL CAMP – IMPROVE YOURSELF” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *