ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Οι Μικροί Αθλητές Προστατεύουν τον Εαυτό τους. Κατεβάστε δωρεάν ηλεκτρονικό βιβλίο για παιδιά

Οι Μικροί Αθλητές Προστατεύουν τον Εαυτό τους.
Ένα βιβλίο με πρωταγωνιστές τους μικρούς αθλητές. Έχει σαν θέμα την προστασία τους, από τις καθημερινές δυσκολίες που μπορεί να συναντήσουν στις σχέσεις τους με τους συναθλητές τους, όπως και την ενημέρωσή τους για περιπτώσεις παρενόχλησης, είτε ψυχολογικής είτε σωματικής.

Μαθαίνουμε να παρατηρούμε και να προετοιμάζουμε την αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων και ετοιμάζουμε τις λύσεις πριν προκύψουν οι δυσκολίες. Επίσης, μαθαίνουμε το πώς θα προφυλάξουμε τον εαυτό μας, στους αθλητικούς χώρους, καθώς καταγράφονται τα σημεία που πρέπει να προσέχουμε. Τέλος, γνωρίζουμε τους κινδύνους που μπορεί να παρουσιαστούν, όπως η χρήση ουσιών, τα ανταλλάγματα για την αθλητική ανάδειξη και επιδιώκουμε να γίνει κατανοητό το επικίνδυνο άγγιγμα της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Στόχος του βιβλίου είναι η ευαισθητοποίηση για την ενημέρωση των παιδιών, ως προς την πρόληψη της ψυχολογικής και σωματικής παρενόχλησης στον αθλητισμό.

Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν εδώ

Η συγγραφέας κ.  Λίνα Ψούνη, είναι ψυχολόγος και γυμνάστρια με διδακτορικό στην αθλητική ψυχολογία και δύο μεταπτυχιακά, στην μεγιστοποίηση αθλητικής απόδοσης και την διοίκηση πολιτισμικών μονάδων.

Ασχολείται από 9 ετών με τον αθλητισμό, ως αθλήτρια, προπονήτρια, αθλητική ψυχολόγος και διοικητικός. Έχει κατακτήσει πρώτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και δεύτερη θέση στο πανευρωπαϊκό, με την Εθνική Ομάδα Νέων γυναικών στην υδατοσφαίριση.

Από το 2009 διατηρεί την ιστοσελίδα http://www.psychinfo.gr με άρθρα ψυχολογίας και παράλληλα πραγματοποιεί ομιλίες και σεμινάρια για την αθλητική ψυχολογία, την συναισθηματική νοημοσύνη τη διαχείριση βάρους, εικόνα του σώματος κ.α.

Είναι προϊσταμένη στο Τμήμα Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Χανίων και ιδρυτικό μέλος και μάνατζερ του συλλόγου ΑΠΣ Άνεμος Χανίων.

Αγωνιστικά και προπονητικά έχει ασχοληθεί με διάφορα αθλήματα (Κολύμβηση, Τριαθλο, Βόλεϊ & beach-volley, Μπαντμιντον) και για την αναψυχή και άσκηση με (ιστιοπλοϊα, wind-surf, tennis, sup, beach-tennis).

Check Also

Holargos BC: 5ο “AFTER CHRISTMAS BASKETBALL CAMP

Ο Holargos BC ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 5ου “AFTER CHRISTMAS BASKETBALL CAMP – IMPROVE YOURSELF” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *