ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Οι «ΑΝΤΙΛΟΓΙΕΣ» πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία

Μαθητικοί Αγώνες Επιχειρηματολογίας
Μαθητικοί Αγώνες Επιχειρηματολογίας
Με απόλυτη επιτυχία μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 22-5-2021 διαδικτυακά οι 6οι Μαθητικοί Αγώνες Επιχειρηματολογίας ΑΝΤΙΛΟΓΙΕΣ 2021 που συνδιοργάνωσαν το 1ο ΓΕΛ Παπάγου, τα εκπαιδευτήρια Πολύτροπη Αρμονία (Χαϊδάρι) και η Ελληνογαλλική σχολή Jeanne d’Arc (Πειραιάς). Οι αγώνες έγιναν με την υποστήριξη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΚΠΑ “Ρητορικές Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση” και συμμετείχαν 120 μαθητές λυκείου από 22 σχολεία όλης της Ελλάδας.

Στις ΑΝΤΙΛΟΓΙΕΣ είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την οργανωμένη σκέψη, το υψηλό επίπεδο λόγου και ήθους των μαθητών μας σε θέματα επιλεγμένα από επιτροπή Πανεπιστημιακών και Συμβούλων Εκπαίδευσης: 1) Οι μαθητές πρέπει να επιλέγουν την ένδυση της αρεσκείας τους 2)Τα κοινωνικά δίκτυα πρέπει να υπόκεινται σε έλεγχο 3) Σε περιόδους υγειονομικής κρίσης επιτρέπεται ο περιορισμός των ελευθεριών.

Τα 3 σχολεία που διακρίθηκαν θα συνεχίσουν στους «Αγώνες Επιχειρηματολογίας -“ClimateofChange”, οι οποίοι εντάσσονται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “End Climate Change, Start Climate of Change” υπό τον συντονισμό της WeWorld.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 16 εταίρους (ευρωπαϊκές ΜΚΟ, πανεπιστήμια και τοπικές δημόσιες αρχές) σε 13 χώρες της Ε.Ε. και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο των δράσεων της DEAR (Development Education and Awareness Raising Programme) για την εκπαίδευση σε θέματα ανάπτυξης και ευαισθητοποίησης.

Η οργανωτική επιτροπή συγχαίρει όλους τους μαθητές για το πάθος και το ήθος που επέδειξαν εναρμονίζοντας κριτική σκέψη και ποιότητα του λόγου.

 

 

Check Also

Θερινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης . Προϋποθέσεις Συμμετοχής. Απαραίτητα δικαιολογητικά:

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού υλοποιεί και φέτος το Θερινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης με στόχο να προσφέρει …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *