ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΜΚΟ ΓΟΝ.ΙΣ: πιστοποιημένος φορέας κοινωνικής φροντίδας για την γονεϊκή Ισότητα στην Ελλάδα

ΜΚΟ ΓΟΝ.ΙΣ
ΜΚΟ ΓΟΝ.ΙΣ
Ο ΜΚΟ ΓΟΝ.ΙΣ. είναι ο αναγνωρισμένος και πιστοποιημένος  φορέας κοινωνικής φροντίδας για την γονεϊκή Ισότητα στην Ελλάδα. Από το 2006, οπότε  ιδρύθηκε ο ΜΚΟ διαπιστώσαμε ότι η γονεϊκή Ισότητα αντιμετωπίζεται στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο, σε λανθασμένη βάση με προκαταλήψεις, ιδεοληψίες και παρωχημένα στερεότυπα με αποτέλεσμα τις προβληματικές σχέσεις μεταξύ γονέων και παιδιών στις περιπτώσεις διαζυγίου και διάστασης. Διαπιστώσαμε την ανάγκη για καλλιέργεια κοινωνικής συνείδησης και ευαισθησίας, προκειμένου να διαβιώνουμε όλοι σε ένα ειρηνικό και υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον θέτοντας ως προτεραιότητα μας την ομαλή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών μας.

Αξιολογώντας τα ανωτέρω δεδομένα ο ΓΟΝ.ΙΣ. οργάνωσε επιστημονικά και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες για την ενίσχυση της Γονεϊκής ιδιότητος και των δύο γονέων  στα μέλη του και όχι μόνο μέσα από:

Κάθε Πέμπτη ανοιχτή ομάδα συνάντησης,

Κέντρο στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων,

Σχολές Γονέων,

Βιωματικό Σεμινάριο «Διαζύγιο και παιδί»

Ημερίδες, Έρευνες,

Υποστηρικτικές ομάδες προσωπικής ανάπτυξης,

Ομάδες διαχείρισης συναισθημάτων και κρίσεων,

Πρόγραμμα εκπαίδευσης αποτελεσματικού γονέα 50 ωρών ,

Δημιουργικά εργαστήρια για τα παιδιά,

Αιμοδοσία,

Ο ΜΚΟ ΓΟΝ.ΙΣ. διαπίστωσε πολύ γρήγορα ότι δεν υπάρχει φορέας με εξειδικευμένη επιστημονική γνώση στην αντιμετώπιση των πρακτικών προβλημάτων και των εν θερμώ καταστάσεων   που προκύπτουν στις διάφορες φάσεις του διαζυγίου με αποτέλεσμα, τα παιδιά να μην απολαμβάνουν την φροντίδα και των δύο γονέων, ακυρώνοντας έτσι στην ουσία την Γονεϊκή Ισότητα.

Στόχος βέβαια του ΓΟΝ.ΙΣ. είναι η πρόληψη των συγκρούσεων και των ενδοοικογενειακών προστριβών μέσα από την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση και εν τέλει η αποφυγή του διαζυγίου, όταν αυτό είναι δυνατό.

Μέσα στο πλαίσιο των δωρεάν υπηρεσιών και παροχών του ΓΟΝ.ΙΣ. προς τα  μέλη του εντάσσονται θετικές δράσεις για τη διαχείριση κρίσεων που προκύπτουν μέσα στο πλαίσιο της οικογένειας και έχουν ως στόχο την ενημέρωση και πρακτική στήριξη των γονέων, την προστασία του παιδιού και την ανάγκη του για την ενεργή συμμετοχή και των δύο γονέων στην ανατροφή του.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

210 3251850

697 2755552

info@gonis.org.gr

Check Also

Κακοκαιρία Μπάλος:Κλειστά τα σχολεία και οι Παιδικοί Σταθμοί την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, τα σχολεία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *