ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Καλοκαιρινές χειροτεχνίες διασκεδαστικές και πολύχρωμες

Καλοκαιρινές χειροτεχνίες
Καλοκαιρινές χειροτεχνίες πολύ διασκεδαστικές και πολύχρωμες προτείνουμε στους μικρούς μας φίλους, ώστε  τώρα που τελείωσε η σχολική χρονιά και περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι, να διασκεδάσουν με δημιουργικό τρόπο, κάνοντας τα χέρια και τη φαντασία τους να δουλέψουν.

Χωνάκι Παγωτό από χαρτόνι και …χαρτοπετσέτες

Υπάρχει κάτι πιο καλοκαιρινό από το παγωτό; Φυσικά και όχι! Και για να φτιάξετε αυτά τα νόστιμα χωνάκια, αρκούν μόνο λίγα υλικά.

Υλικά

Ένα καφέ χαρτόνι

χρωματιστό χαρτί

ταινία διπλής όψης

Ψαλίδια

Λευκή κόλλα

Βελόνα και κλωστή

Πομ πον ή χάντρες με αστραφτερά χρώματα (προαιρετικά)

Βήματα

Ζωγραφίστε έναν μισό κύκλο στο καφέ χαρτόνι. Αυτό θα μας χρησιμεύσει για να φτιάξουμε το χωνάκι του παγωτού μας.

Κόψτε το, διαμορφώστε το σε κώνο και κολλήστε τις άκρες με ταινία διπλής όψης.

Για να γεμίσουμε το χωνάκι μας, θα φτιάξουμε μπάλες παγωτού με χαρτοπετσέτα διαφορετικών χρωμάτων (ανάλογα με τη γεύση που επιθυμούμε). Μπορούμε να πάμε για παραδοσιακές γεύσεις (σοκολάτα, φράουλα, βανίλια, κρέμα…) ή κάποιες πιο εξωτικές (δυόσμος, κεράσι, πορτοκάλι, βατόμουρα…).

Για να κρεμάσετε το παγωτό έτσι ώστε οι μπάλες να κολλήσουν μεταξύ τους, και στη συνέχεια και στο χωνάκι, θα πρέπει να περάσετε μια βελόνα με την κλωστή από τις μπάλες παγωτού. Στη συνέχεια, πρέπει να το εισάγετε μέσα από τον κώνο και να δέσετε έναν κόμπο στο εξωτερικό. Έτσι δεν θα πέσουν και θα γίνουν τέλειο καλοκαιρινό διακοσμητικό.

Τέλος, αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε ένα συμπλήρωμα, και να κολλήσετε μερικά πομπόν ή χάντρες στην τελευταία μπάλα παγωτού.

 

Λουλούδια από ξυλάκια παγωτού

Αυτή η χειροτεχνία είναι πολύ ωραία και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως σελιδοδείκτη, αλλά και για να φτιάξετε ένα ωραίο μπουκέτο λουλούδια. Μπορείτε να το κάνετε δώρο ή να τα βάλετε σε ένα βάζο και θα είναι ένα όμορφο στολίδι.

Υλικά

χρωματιστή τσόχα

Χαρτόνι

Μολύβι

Ψαλίδια

διάφορα κουμπιά

ξυλάκια παγωτού

πράσινο χρώμα

κόλλα για ύφασμα

Βήματα

Βάψτε τα ξυλάκια με πράσινη μπογιά και αφήστε τα να στεγνώσουν. Στο μεταξύ, αν έχετε κουπ πατ σε  δ σχήματα λουλουδιών, χρησιμοποιήστε τα για να κόψετε τα λουλούδια από τσόχα.

Αν όχι, ζωγραφίστε τα λουλούδια που θέλετε σε χαρτόνι, σε διάφορα μεγέθη, κόψτε τα και χρησιμοποιήστε τα ως πατρόν  για να τα σχεδιάσετε και να τα κόψετε από τσόχα.

Συγκεντρώστε δύο ή τρία λουλούδια διαφορετικών μεγεθών και χρωμάτων και κολλήστε τα μεταξύ τους. Κολλήστε ένα κουμπί στο κέντρο κάθε ομάδας λουλουδιών.

Τέλος, κολλήστε τα στα βαμμένα πράσινα ξυλάκια. Και τα λουλούδια σας είναι έτοιμα!

Μικρές Γοργόνες από τη  Χαβάη

Μια μικρή γοργόνα δεν θα μπορούσε να λείπει από τη συλλογή μας με τις καλοκαιρινές χειροτεχνίες, που με την ευκαιρία αυτή συνοδεύεται από τη Χαβανέζα φίλη της. Και τα δύο είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο χαρτόνι.

Υλικά

Ρολά από χαρτί υγείας

πορτοκαλί ακρυλικό χρώμα

Βούρτσα

Χαρτί ή έγχρωμο χαρτί

Μαρκαδόροι

Κόλλα

Ψαλίδια

λαμπρός

Βήματα

Βάψτε τα ρολά  του χαρτιού υγείας με πορτοκαλί χρώμα και αφήστε το να στεγνώσει εντελώς.

Σχεδιάστε τα πρόσωπα με ένα μαρκαδόρο. τα μάτια και το στόμα με ένα μαύρο και τα παχουλά μάγουλα με το ροζ. Βάψτε επίσης το λουράκι του μπικίνι και τον αφαλό μαύρο.

Με χρωματιστό χαρτόνι σχεδίασε και κόψε τα ρούχα της και την ουρά της γοργόνας. Κολλήστε τα στο σωλήνα με λίγη κόλλα.

Για τα μαλλιά πρέπει να κόψετε μια μακριά λωρίδα και να κάνετε μερικά κοψίματα στο κέντρο. Κολλήστε το στην επάνω άκρη του σωλήνα. Στη συνέχεια, συμπληρώστε με περισσότερες λωρίδες για να φτιάξετε τη χαίτη και κολλήστε τις κι αυτές.

Τέλος, κόψτε ένα αστέρι και ένα λουλούδι, απλώστε πρώτα μια στρώση κόλλας και μετά καλύψτε τα με γκλίτερ. Αφήστε τα να στεγνώσουν και κολλήστε τα στα μαλλιά της μικρής γοργόνας  της Χαβάης.

Check Also

Holargos BC: 5ο “AFTER CHRISTMAS BASKETBALL CAMP

Ο Holargos BC ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 5ου “AFTER CHRISTMAS BASKETBALL CAMP – IMPROVE YOURSELF” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *