ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Αναδιαμόρφωση των ορίων και λειτουργία του 6ου Δημοτικού ζητά ο Σύλλογος Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού.

Αναδιαμόρφωση των ορίων και λειτουργία του 6ου Δημοτικού ζητά ο Σύλλογος Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού. Με επιστολή την οποία απευθύνει προς την πρωτοβάθμια διεύθυνση, την δημοτική αρχή και την ένωση γονέων.

Διαβάστε παρακάτω τη επιστολή:

 Αναδιαμόρφωση των ορίων του Σχολείου μας – Λειτουργία 6ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού

Η επικείμενη λειτουργία στον Δήμο μας την επόμενη σχολική χρονιά 2021-2022 του 6ου Δημοτικού Σχολείου αποτελεί μετά από πολλά χρόνια μια θετική εξέλιξη για τη σχολική κοινότητα της πόλης μας, η οποία αντιμετωπίζει οξυμένο πρόβλημα σχολικής στέγης. Δικαιώνει τους αγώνες μας για να πάψουν να στοιβάζονται τα παιδιά μας σε ακατάλληλες αίθουσες και στενάχωρα προαύλια.

Πάγια είναι η θέση του Συλλόγου μας ότι το σχολείο μας πρέπει να λειτουργήσει ξανά σύμφωνα με τις κτιριακές υποδομές που διαθέτει και έχει ιδρυθεί, δηλαδή ως 6θέσιο και όχι ως 9θέσιο ή 8θέσιο που έχει λειτουργήσει μέσα στην τελευταία πενταετία – 7θέσιο την παρούσα σχολική χρονιά. Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα να εκπαιδεύονται σε επαρκείς και κατάλληλες αίθουσες, να παίζουν με ασφάλεια στο προαύλιο, να σιτίζονται με κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Αυτονόητα η ανάλογη αναδιαμόρφωση των ορίων του σχολείου μας αποτελεί βασική προϋπόθεση όχι μόνον της παραπάνω διεκδίκησής μας αλλά και της βασικής μας θέσης, ότι όλα τα παιδιά της πόλης μας θα πρέπει να μπορούν να φοιτούν με ασφάλεια στο σχολείο της γειτονιάς τους. Το γεγονός δε αυτό θα πρέπει να αποτελεί εξασφαλισμένη συνθήκη  χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις για τους υποψήφιους μαθητές και τις οικογένειές τους παραμονή του Αγιασμού της νέας σχολικής χρονιάς, κατά τη καθιερωμένη πλέον τα τελευταία χρόνια τακτική των αρμοδίων κρατικών και δημοτικών αρχών.

Εσχάτως πληροφορηθήκαμε ενόψει και της πρόσφατης απόφασης του ΥΠΑΙΘ για την έναρξη των εγγραφών στην Α’ τάξη για τη σχολική χρονιά 2021-2022 την 1η Μαρτίου ότι και τα χωροταξικά όρια του σχολείου μας αναδιαμορφώνονται.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η Διεύθυνση του σχολείου μας μέχρι χθες δεν έχει καμία σχετική πληροφόρηση .

Ουδέποτε μέχρι σήμερα κληθήκαμε να ενημερωθούμε για το εν λόγω θέμα.

Κάποιοι σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς !!!

Ο κ. Δήμαρχος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19.2.21 αναφέρθηκε στην εδώ και καιρό (Νοέμβριο ή Δεκέμβριο 2020) απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας με συγκεκριμένη πρόταση για την αναδιαμόρφωση των ορίων των σχολείων της πρωτοβάθμιας του Δήμου σε συνδυασμό με την επικείμενη λειτουργία του 6ου Δημοτικού.  Αναζητήσαμε αλλά πουθενά δεν βρήκαμε δημοσιευμένη την απόφαση αυτή. Ουδέποτε περιήλθε σε γνώση μας πρόσκληση και εισήγηση για οποιαδήποτε συνεδρίαση με αυτό το θέμα.

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και η εκπρόσωπος στη ΔΕΠ ουδέποτε μας ενημέρωσε για οποιαδήποτε συνεδρίαση σχετικά με την αναδιαμόρφωση των ορίων της πρωτοβάθμιας ούτε μας γνωστοποίησε τη σχετική πρότασή της παρότι της ζητήθηκε.

Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε τις συζητήσεις που έγιναν εν αγνοία μας και εν κρυπτώ, τις ασκήσεις επί χάρτου που έκαναν κάποιοι και έχουν άμεσο αντίκτυπο στη σχολική ζωή των παιδιών μας και τον οικογενειακό προγραμματισμό των οικογενειών μας. Δεν αναγνωρίζουμε οποιαδήποτε πρόταση έγινε για λογαριασμό μας χωρίς τη δική μας εξουσιοδότηση από αναρμόδιους που παίζουν με τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας χωρίς επίγνωση της σοβαρότητας της περίστασης.

Κανείς όμως δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα να έχουμε άποψη   σε οποιοδήποτε θέμα αφορά τη σχολική ζωή των παιδιών μας.

Οφείλουμε να διατυπώσουμε ξεκάθαρα τη θέση μας :

  • Θεωρούμε σημαντική τη λειτουργία του 6ου Δημοτικού Σχολείου την επόμενη σχολική χρονιά.
  • Κρίνουμε αναγκαία την αναδιαμόρφωση των ορίων του σχολείου μας ώστε τη σχολική χρονιά 2021-2022 να εγγραφούν και να φοιτήσουν μαθητές στην Α’ τάξη του σχολείου μας σε ένα και μόνον τμήμα, ώστε το σχολείο μας να λειτουργήσει ξανά ως 6θέσιο και σύμφωνα με τις κτιριακές υποδομές που ιδρύθηκε και διαθέτει.
  • Είμαστε αντίθετοι στην περίπτωση η αναδιαμόρφωση των ορίων να εφαρμοστεί και να επηρεάσει μαθητές άλλων, πλην της Α’, τάξεων του σχολείου μας. Την επόμενη σχολική χρονιά οι τάξεις Β΄- Στ΄ θα λειτουργήσουν με ένα τμήμα ανά τάξη και με μέσο όρο μαθητών 23 ανά τμήμα. Αναλογικά και σε σχέση το δυναμικό άλλων όμορων σχολείων, η αναγκαστική μεταγραφή μαθητών του σχολείου μας λόγω της αναδιαμόρφωσης των σχολικών ορίων, προφανώς θα αφορά εξαιρετικά λίγες και μεμονωμένες περιπτώσεις. Κατά συνέπεια αποτελεί  ενέργεια  χωρίς οποιοδήποτε ουσιαστικό όφελος και είναι αντιπαιδαγωγική
  • Ζητούμε να ενημερωθούμε για οποιαδήποτε απόφαση έχει ληφθεί σχετικά με τα νέα όρια του σχολείου μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού

 

Η Πρόεδρος                                                              Η Γραμματέας

Ζίνα Μπέκα                                       Κλέα Παπαδοπούλου-Παπανικολάου

Check Also

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας « Ο Κόσμος Γύρω μας»

Κυκλοφόρησε και έχει ήδη διανεμηθεί,  το νέο τεύχος της εφημερίδας « Ο Κόσμος Γύρω μας». …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *