ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

28η Οκτωβρίου 1940. Ας τιμήσουμε την εθνική ανεξαρτησία που μας χάρισε η γενιά του ‘40 με πράξεις υπεύθυνες και ιστορικά σημαντικές.

Η 28η Οκτωβρίου 1940 έχει καταγραφεί στην εθνική συνείδηση και την εθνική μνήμη ως το νεότερο έπος του Ελληνισμού.

O Ελληνικός Στρατός υπό την ηγεσία του Στρατηγού Αλέξανδρου Παπάγου αφού καταδίωξε πρώτα τους Ιταλούς εισβολείς στα βουνά της Βορείου Ηπείρου, απελευθερώνοντας τα Ελληνικά εδάφη και τον Ελληνικό πληθυσμό, έγραψε τη γεμάτη φως και δόξα εποποιία εναντίον των Γερμανών στα οχυρά των Ελληνοβουλγαρικών συνόρων, στο Περιθώρι, στο Λύσε, στην Καλή, στο Ρούπελ και στο Ιστίμπεη.

Το Ελληνικό «ΟΧΙ» που προκάλεσε τον παγκόσμιο θαυμασμό, έκανε τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν ότι όταν ένας λαός δεν χάνει την ψυχή και τα οράματά του, είναι ισχυρότερος εκείνου που είναι υλικά παντοδύναμος.

Μέσα από τον αγώνα για την ελευθερία, αναδύθηκαν οι ήρωες του 1940. Αμέτρητα τα δείγματα ανδρείας, αυτοθυσίας, πατριωτισμού και αξιοπρέπειας.

Οι γενιές του σήμερα και του αύριο πρέπει να θυμόμαστε το πνεύμα , η διάθεση και την αποφασιστικότητα με τα οποία ο λαός μας αντιμετώπισε τότε, την πρόκληση της ιστορίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτούς που όρθωσαν το ανάστημα τους και μας δίδαξαν πώς να μείνουμε στον τόπο μας ελεύθεροι πολίτες. Γιατί αν ξεχάσουμε, θα πάψουμε να υπάρχουμε ως Λαός. Θα πάψουμε να υπάρχουμε σαν ένα σύνολο ελεύθερων πολιτών με κοινή γλώσσα, κοινή θρησκεία, κοινή ιστορία και αγάπη για τον τόπο που ζούμε και τον οποίο υπερασπιζόμαστε χιλιάδες χρόνια.

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι μέρα περηφάνιας και συνάμα μέρα οφειλόμενης τιμής. Ας τιμήσουμε την εθνική ανεξαρτησία που μας χάρισε η γενιά του ‘40 με πράξεις υπεύθυνες και ιστορικά σημαντικές.

Check Also

Inspire. Και άλλη μία δράση πραγματοποιήθηκε!!!

Και ήταν από αυτές που μας γέμισαν από μηνύματα, νοήματα και εικόνες. Εικόνες από μια …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *