ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΑΠΛΩΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΠΟΥΓΑΔΑΣ με θέμα <<κήποι κρεμαστοί>>

ΑΠΛΩΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΠΟΥΓΑΔΑΣ
ΑΠΛΩΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΠΟΥΓΑΔΑΣ
Παιδιά, παιδαγωγοί, γονείς των τμημάτων Προσχολικής Αγωγής, μαζί με τη Διοίκηση του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας Παπάγου-Χολαργού, θα συμμετέχουμε κι εμείς, με έναν διαφορετικό τρόπο εφέτος, στην παγκόσμια εκδήλωση με την επωνυμία «ΤΟ ΑΠΛΩΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΠΟΥΓΑΔΑΣ» ή όπως ονομάζεται με το γαλλικό διεθνοποιημένο όρο «LA GRANDE LESSIVE».

Η «LAGRANDELESSIVE» είναι μια διεθνής εικαστική δράση, η οποία πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο, Οκτώβριο και Μάρτιο, με  ημερομηνίες που ανακοινώνονται από την οργανωτική επιτροπή η οποία εδρεύει στη Γαλλία, Συμμετέχουν 94 χώρες από τις πέντε ηπείρους. Όμως πέρα από τη φιλοδοξία για παραγωγή πολλών και πρωτότυπων έργων, υπάρχει και η προσδοκία να ενωθούν όσοι συμμετέχουν με έργα τους σε μια παγκόσμια οικογένεια δημιουργών, έστω κι αν αυτοί δε γνωρίζονταν μέχρι χθες η έστω, κι αν δεν είναι καλλιτέχνες… Παιδιά και ενήλικες βρίσκουν τη θέση τους σε αυτή την εφήμερη καλλιτεχνική εγκατάσταση. Ένας διαδραστικός διάλογος μεταξύ παιδιών και ενηλίκων «ΤΟ ΑΠΛΩΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΠΟΥΓΑΔΑΣ» προτείνει λοιπόν, την ανάπτυξη κοινωνικών δεσμών μέσα από την τέχνη σε όσους παίρνουν μέρος και με τη συμβολή της ηλεκτρονικής τεχνολογίας να δουν τα έργα τους να ταξιδεύουν στον κόσμο.

Τόσα τα έργα όσοι και οι συμμετέχοντες, διαφορετικά και μοναδικά όπως η καθεμία και ο καθένας από εμάς. Αυτή είναι και η πρόκληση της «LAGRANDELESSIVE»-«ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΠΟΥΓΑΔΑΣ» να αναδείξει τη μοναδικότητα του καθενός σε κοινή θέα.

Το θέμα <<κήποι κρεμαστοί>>, μας καλεί να αναζητήσουμε, να φανταστούμε και να δημιουργήσουμε κήπους. Επιπλέον, μας προτρέπει να έρθουμε κοντά και να ενωθούμε, όλοι μαζί, γύρω από ένα καλλιτεχνικό έργο με σχέδια, πίνακες, κολάζ, φωτογραφίες ,εικόνες κλπ.

Αγαπημένα μας παιδιά και γονείς φέτος συμμετέχουμε με ένα διαφορετικό τρόπο. Φωτογραφίζουμε τον κήπο την αγαπημένη μας γλάστρα το μπαλκόνι μας, ή δημιουργούμε έναν νέο κήπο. Μια γλάστρα, σπόροι, χώμα, χαρτί, χρώματα ή και ανακυκλώσιμα υλικά, με την φαντασία και την αγάπη μας μπορούν να μεταμορφωθούν σε έναν ευωδιαστό κήπο. Επίσης, εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να μας στείλετε μία φωτογραφία του «κήπου» σας, στο email του παιδικού μας σταθμού. Εμείς θα φροντίσουμε να τα εκτυπώσουμε και να τα εκθέσουμε περιμένοντας τα παιδιά. Θα αποτελέσουν ένα σημείο αναφοράς για τους μικρούς μας φίλους, όταν επιστρέψουν ξανά στην αγκαλιά του παιδικού σταθμού. Τέλος, οι «κήποι» σας όχι μόνο μπορούν να ταξιδέψουν διαδικτυακά στην πόλη και στη χώρα μας, αλλά ακόμα ως και στην Γαλλία.

Τα έργα μας θα ενωθούν με αυτά των άλλων ανθρώπων με μια επιθυμία συνεργασίας. Ζωγραφική, κολάζ, φωτογραφία, όλα ντυμένα με χρώμα δίνουν μια αισιόδοξη νότα στη ζωή μας  και προβάλλουν σε κοινή θέα αυτό που ο καθένας και η καθεμία από εμάς θέλει να μοιραστεί.

ΧΡΥΣΑ ΠΑΡΙΣΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

Check Also

Διαδικτυακή Ομιλία με θέμα: «Πανελλήνιες Εξετάσεις: Διαχείριση άγχους προετοιμασίας & αποτελεσμάτων»

Ο Δήμος Παπάγου Χολαργού σας προσκαλεί  στη Διαδικτυακή Ομιλία με θέμα «Πανελλήνιες Εξετάσεις: Διαχείριση άγχους …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *